New era, old habits. Решихме да вземем нещо ''старо'' и да го превърнем в нещо ''ново. сътворихме нещо като mash-up между сериалите Reign и Royals. Взехме главния ''plot'' (сюжет) от Reign и леко го изместихме напред в близкото бъдеще..Защото не можем да живеем без телефони и фейсбук.. just kiddin'.. Просто решихме, че ще е по-добре за нас, а както и за вас, да не си слагаме ограничения и затова оставихме ''сегашните ни бонуси'' да съдействат на миналото и да го направят някак ... ами някак по-интересно. И казана накратко - Представете си, че са минали повече от 70 години и е станала война. Повечето от страните отново са станали кралства и царства. Отново има царски особи (не че и сега няма..) и отново се водят войни за нечии земи и нечии трон и корона. Жаждата за надмощие пак е тоук, но без политиците и е малко по... по-старовременна. Затова решихме, че логото на форума ще бъде - Нова ера, стари навици.
Rietberg Museum, Zürich, Switzerland
Rietberg Museum, Zürich, Switzerland
to turn your mood around for the better,
that's someone to appreciate.
Алесандро обожава изкуството. Това е и причината с удоволствие да посещава музеи и изложби. Местата винаги стават претъпкани, когато се разбере, че ще ги посещава някой монарх или друга знатна особа. Но понякога можеш да се промъкнеш незабелязано и да се слееш с тълпата. Краля на Италия бе далеч от Рим, но не беше поканен официално. Днес бе един от онези случаи, в които младия владетел се появяваше някъде инкогнито. Алесандро бе преценил, че момента на срещата му с принцеса Валентина испанска бе настъпил. Младите бяха уговорени да се оженят по желание на родителите им. Сватбата се забави заради катастрофата на монарсите на Италия последвана от тяхната смърт. Принцесата уважи неговия траур. Няколко седмици след смъртта на родителите ми и неговата коронация той се почуства готов да общува с лица извън семейството си. Това бе и деня, когато писа за първи път на Валентина. В началото всичко бе общоприети епитети и метафори, чисто и просто кралски етикет. С всяко следващо писмо обаче и двамата започнаха да изпускат по някоя лична дума, мисъл, дори идея. И ето, че Алесандро се осмели да покани Валентина на среща. За удобство и на двамата, той предложи неутрална земя. Покани я в Цюрих, Швейцария. Наследника на Ди Савоя бе направил всичко по силите си да се появи незабелязано на уреченото място. Музея Рейтберг е третия по-големина в столицата и е единствения за не-Европейска култура в страната. В него имаше експозиции на изкуство от Азия, Африка, Америка и Океания.
- Vostro Onore, non siete soli. - Гласа на Франческо, личната му охрана го изкара от мислите му. Младия крал извади ръце от джобовете на дънките си и откопча най-горното копче на черната си риза. Завъртя се колкото се може по-грациозно с кецовете, които бе обул и от допира на подметките им с лакирания под се дочу леко изскърцване. В залата имаше и други посетители, но той я позна. Не я беше виждал, но я позна. Дългокосата брюнетка с нежни извивки и сияние на ангел стоеше на няколко метра от него, само на крачка от вратата през, която тъкмо бе преминала. Плътно зад нея бяха мъж и жена, за които той предположи са личната и' охрана и първата и' придворна дама. За момент Алесандро се поколеба. Трябваше ли да действа по етикет след като и двамата са инкогнито в страната. Вероятно не, затова просто се усмихна и тя разбра, че са я познали. Наследника на Ди Савоя учтиво остана на мястото си изчаквайки дамата да прецени, кога ще е готова, за да се приближи до него.
Последната промяна е направена от Alessandro di Savoia ††† на Вто Юли 19, 2016 12:32 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Alessandro di Savoia †††- Italian Royal
- Брой мнения : 60
Местожителство : Rome, Italy
Re: Rietberg Museum, Zürich, Switzerland
После реалността ме застига, аз съм Валентина, принцеса на Испания имам задължения към брат си и страната си, не мога да си позволя да живея както искам. Скоро макар и против волята ми ще бъда кралица на Италия, нима очаквам там да ме питат за желанията ми? Не, ни най-малко. Припомням си писмата, които дамите ми четяха и на които ги оставях да отговорят от мое име, нито едно изречение не бе успяло да ми подскаже, че в бъдещия ми съпруг има нещо, което да ме грабне. Убедена съм, че и той като повече крале е лишен от всякаква душевност или поне ще бъде такъв в мен, друг е въпросът, че на всички е добре известно за любовта към английската кралица и как сърцето му е било разбито от нея. Излишно е да споменавам, че когато това се е случило двамата вече сме били сгодени един за друг, което прави чувствата му към нея първият удар по гордостта ми. Не смятам да му простя за публичното унижение на което ме подложи.
Бях принудена да приема поканата му, изобщо нямам желание да се запознавам с него лично, да не говорим да прекарам повече от ден в компанията му преди да дойде заветния час в който това ще се превърне в съдбата ми за цял живот. Все пак с неохота си бях събрала багажа и бях заминала за Швейцария, тази територия ми е непозната затова оставих една от дамите ми да ме заведе до музея. Правя й знак с ръка да ме остави щом погледа ми среща неговия. Усещането, че съм просто кукла на конци ме е обзело докато вървя към него, покланям се грациозно и едва това отново го поглеждам.
- Ваше Величество, за мен е удоволствие най-после да се запознаем лично. - добре заучените фрази излизат с лекота от устните ми. Не мога да отрека, че на външен вид е също толкова привлекателен като снимките, които съм виждала, може би дори повече, но го намирам изключително скучен от досегашните си наблюдения.
Valentina.- Spanish Royal
- Брой мнения : 20
- Сам го казахте. Какъв срам. - отвръщам вяло на думите му. Не съм сърдита, изобщо ако трябва да бъдем честни, стига историята да си остане в миналото. Подобен удар по честта на семейството ми няма да бъде опростен отново. Италия се нуждаеше от този съюз, но ако сега се откажа от годежа бихме могли да уредим нов, по-добър от този. Започвам да се питам дали съм сгодена са правилния брат, не е тайна, че кралят има по-малък брат с характер далеч по-интригуваш от този на мъжа пред мен и което е по-важно, Джулиян не е унижавал семейството ми.
- Обещали сте ми корона, Ваше Величество. - погледът ми отново среща неговия, дори не трепвам при мисълта, че може би стигам твърде далеч с думите си. - Нямам намерение да се откажа толкова лесно от този съюз. Дори вие да не се задържите на трона си дълго. - едва сега забелязвам колко голяма е приликата ми с Баш и как характерът ми се променя, когато ме предизвикат точно като неговият. Преди всичко аз съм Дьо Борбон, страната ми е по-силна от тази на Алесандро, кралят ми е по-добър крал от него. Покорна съм - на друг, лоялна съм - на друг и няма нещо което не бих сторила, за щастието на този друг. Искат да бъда кралица на Италия, ще бъда без значение кой крал ще стой на трона до мен.
- Ще ви припомня, че родителите ви не са уредили този цирка само защото са смятали, че ще бъда красива когато порасна. - думите му са неприкрита обида към личността ми, макар и по заобиколен начин, кралят дръзнеше да ми заяви, че не съм достойна да бъда кралица на страната му. - Моля ви да не ставате твърде емоционален, уговорката си е уговорка, единственото, което казах е, че кралете могат да изгубят короната си толкова лесно колкото я получават. - нима не бе вярно? Нима самата аз няма да царувам в Испания някой ден ако нещо ссе случи с Баш? Нима не се подчинявах толкова безпрекусловно именно защото съзнавах, че един ден може да застана на негово място? Винаги съм знаела, че един ден ще бъда кралица. За съжаление кралиците имат правото да решават съдбата на милиони хора, но не и своята собствена.
- Прав сте, брат ми има дете, може би дори повече от едно, но много крале преди него също са имали извънбрачни деца. Брат ми може да бъде много неща жесток, импулсивен, упорит, горделив, но не би се забъркал с чужда кралица. - думите са излишни. Няма нещо на света, което да промени факт, че четиримата щяхме да станем семейство, че някоя вечер ще седим на една маса и Алесандро щеше да гледа жената, която обича щастлива с друг. Подобно бреме бе непоносимо и без упреците от моя страна, но не можех да простя все още, не заради себе си, заради засегната чест на семейството ми.
Пет Ное 25, 2016 5:41 pm by royal_girl
» Важни герои за форума.
Вто Авг 09, 2016 9:08 pm by whisperss
» don't get too close, it's dark inside, it's where my demons hide - enzo and vivian
Вто Юли 26, 2016 10:23 am by Enzo ∞
» When you find yourself in the presence of a lion, it's best to know which side of the cage you're on
Пон Юли 25, 2016 12:02 am by Moira Evanesco
» We haven't heard of eachother for a while. Now that we finally set eyes on eachother, nobody knows what's gonna happen next.
Нед Юли 24, 2016 10:59 pm by Jasper Tudor
» Words are very unecessary; they can only do harm
Нед Юли 24, 2016 10:51 pm by kyle blackwood.
» Късно вечерта в дома на Джулиян (след 2 дни)
Нед Юли 24, 2016 1:38 pm by Vivian Delay.
» Amelia
Нед Юли 24, 2016 2:10 am by Eleanor Tudor. ♠
» I will always protect you. // Robert&Natalia // 3 weeks ago
Пет Юли 22, 2016 10:02 pm by Robert;